Velkommen i flokken

Dyrene på gården er mine miljøarbeider-kollegaer, og de er veldig glade i å møte nye mennesker.

Møt flokken

Bergets Juni

Dølahest, f. 2010 på Berget

Juni er født på garden og har jobbet med mennesker siden hun var 4 år gammel. Hun er et klassisk eksempel av dølahestens «kalde hode og varme hjerte». Hun brukes i alle aktiviteter, ridning, kjøring, samridning, stell, voltige og HEAL. Juni liker jobben sin veldig godt, hun kjenner igjen ulike besøkende og kommer både ruslende for å møte deg når du kommer, og følger deg gjerne til bilen når du skal dra.

Tengel Bay

Polsk araber, f. 2012

Tengel har bodd på Berget siden sommeren 2019, og er et kjært tilskudd til flokken.

Tengel er en følsom fyr som tilbyr en ekte og våken kontakt. Han er en mester i å vise oss vår egen aktivering og han bringer deg til her og nå.  Tømmekjøring, longering, Parelli, Skeid, turkamerat og kompis – Tengel stiller opp.

Ferarri

Shetlandsponni/Nordlandshest, f. 2007

Ferarri kom til Berget i mai 2020. Han er en fantastisk allsidig liten herremann med sterke meninger (som ponnier flest). Om du vil kjøre eller ri, leke med Skeid-øvelser eller bare stelle og kose, så er Ferarri det naturlige valget. Denne lille mannen liker både fart og spenning og avspenningsøvelser.

Hestene i flokk

Hestene lever i flokk og har et naturlig dynamisk samspill, med et godt fungerende hierarki. De har alle sin personlighet og posisjon i flokken. De trives best ute og er bare i stallen om natten på vinteren.

Stallkatten Jasmin

Stallkatten Jasmin holder stallen fri for mus og er over snittet opptatt av kos og oppmerksomhet. Kanskje hun kan snike seg inn i salrommet og sove på varmehylla?

Kaninene Vaiana, Merida og Nils

Siden september har disse små frøknene hatt bolig stallen, og særlig i fliskummen. Der har de det travelt med å grave seg ganger og leke seg, men de kommer sprettende når de hører raslingen fra godbitene. 

Villsauene

Villsauene kom til garden i januar 2020. De er utegangssauer og kan vandre rundt på hele gardens uteområde, sammen med hestene på dagtid. De ledes an av Doris, som alltid kommer først når en roper. De vil gjerne ha både kos og oppmerksomhet.

Kan vi tilby det du trenger?