Velkommen i flokken

Dyrene på gården er mine miljøarbeider-kollegaer, og de er veldig glade i å møte nye mennesker.

Møt flokken

Hestene

Strandviks Bravita

Dølahest, f. 2008

Bravita kom til Berget sommeren 2023.  Hun er et klassisk eksempel av dølahestens «kalde hode og varme hjerte». Hennes milde, beroligende vesen og høflige tilnærming til arbeidsoppgaver gjør henne til et veldig verdifullt tilskudd til flokken. Etter hvert som hun finner seg til rette tar hun også mer plass i flokken og er som en mor for de to unghestene, Josefine og Randvår.

Tengel Bay

Polsk araber, f. 2012

Tengel har bodd på Berget siden sommeren 2019, og er et kjært tilskudd til flokken.

Tengel er en følsom fyr som tilbyr en ekte og våken kontakt. Han er en mester i å vise oss vår egen aktivering og han bringer deg til her og nå.  Tømmekjøring, longering, Parelli, Skeid, turkamerat og kompis – Tengel stiller opp.

Ferarri

Shetlandsponni/Nordlandshest, f. 2007

Ferarri kom til Berget i mai 2020. Han er en fantastisk allsidig liten herremann med sterke meninger (som ponnier flest). Om du vil kjøre eller ri, leke med Skeid-øvelser eller bare stelle og kose, så er Ferarri det naturlige valget. Denne lille mannen liker både fart og spenning og avspenningsøvelser.

Frikar

Kaldblods, f. 2009

Frikar kom til gards i mai 2021 og har raskt kommet inn i arbeidet her. Han er en trygg og stødig kar som tilbyr fine ride- og kjøreopplevelser på både tur og bane. Han er alltid klar for oppdrag, laster seg selv på henger og imponerer alle som møter han med sitt lynne. Han har hatt noen helseutfordringer, med kneoperasjoner og muskulære utfordringer, men er alltid positiv og synes han fortjener en godbit både her og der.

 

Klotstugus Josefine

Fjording f. 2022

Josefine ble kjøpt høsten 2022 og fikk flytte til Berget sammen med mor, Oda. Dette ga henne en god og trygg start på livet i flokken, og når Oda flyttet hjem til Vinstra, kunne Josefine fortsette å bo og trene med de andre flokkmedlemmene. Alle tar godt vare på henne, og er gode læremestere når hun skal lære seg å være en god og trygg terapihest i både ridning, kjøring og sosialt arbeid i årene som kommer.

 

Jevnes Randvår

Dølahest f. 2023

Randvår ble kjøpt vinteren 2024 av oppdretter Ola Jevne. Hun er under gradvis tilvenning til flokken og har blitt tatt under vingene av Elsa, dølahoppa til Fysioterapeut Ingeborg Tvete. Randvår har en stor oppgave foran seg, som skal fylle skoene til Juni, men er allerede en forsiktig nysjerrig liten frøken som smelter hjertene våre.

 

Hestene i flokk

Hestene lever i flokk og har et naturlig dynamisk samspill. De har alle sin personlighet og posisjon i flokken. De trives best ute og er bare i stallen om natten på vinteren.

Villsauene

Villsauene kom til garden i januar 2020. De er utegangssauer og kan vandre rundt på hele gardens uteområde, sammen med hestene på dagtid. De ledes an av Doris, som alltid kommer først når en roper. De vil gjerne ha både kos og oppmerksomhet.

Lamaene

Lamaene Viljar og Romeo bor i området rundt ridebanen. De holder orden i flokken med sau og geit, samtidig som de gjerne møter opp og deltar på ridetimer. Vi trener på å gå tur med dem og på at de skal bli vant til kos og stell. Der er veldig glade i godbiter.

Stallkatten Jasmin

Stallkatten Jasmin holder stallen fri for mus og er over snittet opptatt av kos og oppmerksomhet. Kanskje hun kan snike seg inn i salrommet og sove på varmehylla?

Geitene

Geitene er av rasen Afrikansk dverggeit, og kom til gards høsten 2021. Etter en tid med mye skepsis og avstand har de nå blitt tryggere og kommet godt inn i livet på garden. De går sammen med sau, lama og hest og innordner seg under hester, over sauer og i varierende grad med lamaer.

Tilbyr du godbiter glemmer de all skepsis og gjør gjerne triks, som å gå på bakbeina, for å få tak i godsakene.

 

Kan vi tilby det du trenger?